Ontmoeten, spontaan, met elkaar, dat doet de Vrije Camperaar!
Vrije Camperaars
Weekenden - Evenementen - Camperplaatsen - Informatie
hostgator coupon 60 off

Flaeijelfeest Oude-Nieuwehorne

flaeijelfeest-openluchtmuseum-circustent-480x300
Categorie
Evenementen
Datum
2023-09-28 - 2023-10-01
Locatie
Oude- Nieuwehorne - Ottersweg 13
8477 AG Oldeholtwolde, Nederland
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisatie
Vrije Camperaars

Flaeijelfeest van 29 september tot 1 oktober 2023

Ouderwets gezellig! 


 

Zou je wel eens willen weten hoe mensen 100 jaar geleden leefden op het platteland? Hoe werd er gezaaid en geoogst? Hoe zag de dorpsstraat er uit? Wat voor kleren droegen ze? Hoe vierden mensen feest op de kermis?  Schrijf je dan in voor dit geweldige evenement het Flaeijelfeest in Oudehorne!
Het Flaeijelfeest begint op zaterdag om 10 uur in Oudehorne met een Boerenoptocht van 4 kilometer. Van antieke landbouwmachines, een brandweerauto, paarden voor de koets tot stoomlocomotieven en het
Koningspaar. Vanaf 11.00 uur gaat het Flaeijelfeest verder met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne. Je moet het gewoon zien om er over mee te kunnen praten.
Sinds 1977 wordt het Flaeijelfeest georganiseerd. Begonnen als een dorsdemonstratie, is het nu uitgegroeid tot een evenement van formaat dat ruim 35.000 bezoekers trekt. Het is eigenlijk een openluchtmuseum voor één dag dat door 450 vrijwilligers wordt georganiseerd.

Zien we je op het Flaeijelfeest?

De Camperplaats

We zijn te gast op Camping de Geele Bosch, waar de familie Ros ons verwelkomen.  De boerderijcamping heeft natuurlijk gezelschap van veel dieren. Naast koeien hebben is er nog en hele beestenboel, Lotte de Ezel, Elske onze knuffelpony, de landgeiten Jan, Annie en Ali, konijnen, katten en kippen. Daarnaast tref je een trouwe kindvriendelijke boerderijhond Bauke. 

Sanitair
Wij bieden u schone en ruime sanitaire voorzieningen met in het voor- en naseizoen vloerverwarming. Douchen is gratis, maar we vragen u om verstandig te zijn met het water! Buiten is de afwasplaats met 4 afwasbakken. Ook een wasmachine en -droger staan tot uw beschikking.

Op onze camping bieden zij gratis wifi aan. 

In het bos op de camping bevindt zich een heus onderduikershol. Tijdens de tweede wereldoorlog is dit hol gebruikt voor het onderbrengen van Amerikaanse piloten. In 2020, het jaar van 75 jaar vrijheid, hebben we een replica van dit hol gemaakt. Nieuwsgierig? Lees het informatiebord op ons terrein en ga op zoek naar dit bijzondere onderduikershol….

Omgeving
De camping is gelegen tussen Heerenveen en Wolvega. Door de centrale ligging ben je snel en gemakkelijk op toeristische locaties in Friesland. Giethoorn, Terherne (Kameleondorp), Sneek en Appelscha liggen op ongeveer 30 minuten rijafstand. Daarnaast is Thialf en Sportstad Heerenveen (diverse sport activiteiten) op fietsafstand.

Je kunt je wandeling direct vanaf de camping beginnen, bijvoorbeeld door de nabij gelegen bossen van Oranjewoud of natuurlijk starten in de Geele Bosch. Wanneer je liever per fiets de omgeving ontdekt is dit zeker mogelijk, in de omgeving zijn prachtige fietsroutes en langs onze camping loopt een route van het fietsknooppuntnetwerk. Daarnaast gaat de LF3 route van ‘de lange afstandsfietsroute Nederland’ ook langs onze camping. Op slechts 500 meter afstand is de Tjonger, hier kun je vissen en het is tevens vaarwater (Turfroute). Op loopafstand kun je de tuinen van Le Roy bezichtigen.

Uniek voor onze locatie is dat wij onderdeel én stempelpost zijn van het Jabikspaad. Uiteraard is er ook voor deze wandelaars de mogelijkheid om te verblijven in onze trekkershut (tenthuisje) of gebruik te maken van bed en brood.

Voor meer informatie over uitstapjes in de omgeving kunt u terecht bij onze receptie, vraag gerust naar alle overige mogelijkheden. Camping de Geele Bosch biedt rust, ruimte, gastvrijheid en vermaak! De omgeving leent zich perfect voor een leuke fietstocht. 

Kosten voor het overnachten op de camperplaats zijn: 

De deelnemerslijst en het inschrijfformulier zijn alleen te zien indien u bent ingelogd!
 
 

Powered by iCagenda