Vaak komen er vele gerookte lekkernijen voorbij. Zo hebben we al gerookte haring, gerookte zalm, makreel, gerookt buikspek, gerookte kip, zalmbuikjes, beenhammetjes, varkenshaasjes en nog veel meer gepresenteerd gekregen. Het roken van vlees, vis en groente is niet meer weg te denken bij de ontspannen weekenden van de Vrije Camperaars. Na het overweldigend succes van voorgaande jaren hebben we de vakmannen en vrouwen zover gekregen om weer een "rookoven demonstratie weekend" te verzorgen. We worden wederom welkom geheten door gastvrouw Eveline Roubos op camperplaats "Het Groene Hart" in Abbenes.
Het weekend staat bol van tips, uitleg en workshops om het gebruik van een rookoven te demonstreren. Natuurlijk worden alle lekkernijen opgegeten.Heb je zelf een rookoven(tje)? neem deze dan vooral mee! Er is uitleg over de diverse methoden van roken en over het gebruik van de rookovens zoals de kleine tafelrookoven en de wat grotere rooktonnen, rookkasten, ceramic Egg's en de slow-cooker. Je leert de kneepjes van het vak en talloze tips and tricks om jouw gerechten bij jou thuis tot een succes te maken.
Hij legt uit hoe het brouwproces in elkaar steekt. Vertelt over hoe hij deze Bourgondische ambacht als hobby gestart is en hoe het nu gaat. Zeker zullen de diverse karakteristieke smaken van de bieren en de pilsen worden toegelicht. Aan het eind van de dag weet je alles wat je moet weten van het mouten tot het bottelen. Je weet wat je allemaal nodig hebt en, als je talent hebt, kun je misschien ook wel aan de slag. Want na zijn uitleg bier brouwen, kun je overwegen om thuis zelf ook proberen lekkere biertjes te maken.
Het meest voor de hand liggende slowcooker voedsel zijn stoofgerechten, dit zijn wel de meest favoriete gerechten! Wie kent het niet? "Oma's draadjesvlees". Naast stoofjes, kun je de slowcooker ook goed gebruiken voor hele kip, kippenpoten, pastasauzen, soepen, tajine, babi-pangang, babi ketjap, en vele andere slow cooked gerechten. De "Ladys of soul" leggen het je allemaal uit en wisselen recepten en vaardigheden uit.
Door met meerdere mensen ervaringen te delen wordt het roken en het koken makkelijker en uitdagender! Veel ervaringen met recepten sauzen en rubs worden met elkaar gedeeld en de diverse rookovens en pannen staan aan. Roken en barbecueën kun je het hele jaar door doen, maar vooral in de zomer is dit aantrekkelijk. Lekker gekleed op het mooie weer, biertje erbij, rookoven op temperatuur en roken en koken maar! Je kunt zelf heerlijk aan de slag tijdens dit weekend!
Ben je (nog) niet zover dat je een eigen rookoven hebt, maar ben je wel geïnteresseerd of wil je het gewoon eens beleven en proeven? Schrijf je dan zeker in.
We zijn weer te gast bij akkerbouwbedrijf van de familie Roubos. Zij hebben een mooi en goed onderhouden terrein aangelegd waar u met een camper kunt overnachten. In een landelijke omgeving kunt u genieten van mooie fietsroutes (o.a. een echte molenroute) en tal van leuke uitstapjes naar dichtbij gelegen steden (Leiden, Amsterdam, Haarlem). We mogen gebruik maken van de blokhut met terras en eventueel een binnenruimte.
De prijs bestaat uit de overnachtingskosten en een bijdrage voor het eten waar u zeker niet te kort aan zult komen.
De bijdrage voor het eten wordt vlak voor het weekend bekend gemaakt. Dit komt omdat we afhankelijk zijn van dagprijzen en welke soorten vlees, vis en groente er wel of niet te krijgen zijn. De schatting is dat dit ongeveer €7,50 - €10,00 per persoon zal zijn.
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn en niet alle plaatsen een elektra aansluiting hebben, is het erg belangrijk dat je vroegtijdig inschrijft en dat je goed aangeeft of je wel/geen elektra aansluiting nodig hebt.
Powered by iCagenda